Tévéket okosít a UPC TV Apps

2014. 06. 05. - 7:04

Online tartalmakhoz is kényelmesen hozzáférhetnek, egyebek közt YouTube videókat és a neten tárolt fényképeket vagy híreket is nézhetnek a tévéképernyőjükön május 20-tól a UPC digitális tévé előfizetői. Egy itthon kifejlesztett új szolgáltatást indított UPC TV Apps néven, amely okostévé képességekkel ruház fel minden, a upc mediaboxhoz csatlakoztatott tévékészüléket. Ehhez nincs szükség a régi készülékek cseréjére, sem újak beszerezésére, vezetékeket sem kell csatlakoztatni, és új előfizetés sem szükséges, csak az „interactive” gombot kell megnyomni a UPC távirányítón.

A digitális televízió, műsorrögzítő, videotár szolgáltatások és a legbővebb HD felbontású csatornakínálat bevezetése után a legnagyobb kábelszolgáltató tovább bővíti a tévézés lehetőségeit kiszélesítő és élményét növelő funkciók sorát. Első lépésként a egyszerre minden tévékészüléket felokosít a szolgáltató, amelyek a UPC bármelyik nagyfelbontású műsorok megjelenítésére alkalmas, azaz HD típusú mediaboxához csatlakoznak. Ezt követően év végéig a UPC interaktív kábelhálózatával elérhető mind a 1,5 millió háztartásban lehetővé válik a tévés internetkapcsolat, a digitális tv szolgáltatás minden előfizetőjének, a UPC vevőkészülék típusától függetlenül.

A szolgáltatás már induláskor több mint 20 beépített applikációt biztosít, tematikus csoportosításban. Ezeket a távirányítóval kiválasztva hozzáférhetünk a YouTube több milliárd videójához, az interneten tárolt (Picasa, Flickr) fényképeinkhez, az Origo, a CNN, a Euronews és a Wall Street Journal híreihez, játékokhoz, időjárás-jelentéshez, a Wikipedia információihoz, Google naptárunkhoz, a Google térképhez, elsősegély alkalmazáshoz és egy sor mozgó hangulatképhez. Az alkalmazások és az így elérhető internetes tartalmak köre folyamatosan bővül majd.

A hazai fejlesztésű és innovatív Cloud TV technológiát alkalmazó UPC TV Apps szolgáltatást először Magyarországon vezeti be a nemzetközi cég. Severina Pascu, a UPC Magyarország vezérigazgatója elmondta: „Büszke vagyok rá, hogy egy mérnökeinktől származó innovatív ötlet megvalósulásával minden ügyfelünk számára lehetővé válik az egyszerűbben és kényelmes online tartalom megtekintése a tévéjükön. E fejlesztés révén megvalósul a TV és az internet összekapcsolódása és az internetképes tévékészülék mindenki számára elérhető valósággá válik.”