Újabb magyar siker az ASTRA rajzpályázatán

2015. 04. 14. - 6:51

Egy magyar pályázó, Both Marietta is a legjobbak között szerepelt a műholdas SES cég negyedik alkalommal meghirdetett ASTRA Tehetség gyermekrajz-versenyén. Az alkotói versenyt Magyarországon, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában rendezték meg. A gyerekek által készített 12 legjobb művet a művészekből és művészeti oktatókból álló szakértői zsűri választotta ki. További 6 gyermek rajzát a közönségszavazatok alapján díjazták értékes nyereményekkel.

A legutóbbi, 2014-es pályázaton a 8 és 15 év közötti gyerekek szabadjára engedhették kreativitásukat: rajzaikat bármilyen, műholdakkal kapcsolatos témában elkészíthették. A pályázati felhívást összesen 944 iskola kapta meg a résztevő országokban. Hazánkból nem csupán rekord mennyiségű rajz érkezett, hanem magyar siker is született. A közönségszavazatok alapján a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, a 11 éves Both Marietta is a legjobbak között, az 5. helyen szerepelt. A pályázat jótékony célt szolgált: az ASTRA minden beküldött kép után 1 eurót adományozott a Horvát Vöröskeresztnek. A pályázattal összegyűjtött összeget olyan általános iskolák támogatására használják fel, amelyek a 2014-es árvíz idején sérültek meg Horvátországban, Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában.

Az ASTRA Tehetség gyermekrajzversenyt először 2011-ben hirdette meg a vállalat, azzal a céllal, hogy a kiválasztott non-profit szervezetek támogatása révén ösztönözze az általános iskolás gyermekeket arra, hogy alkotva ismerkedjenek meg a technológiai fejlesztésekkel.

“Az elmúlt évek alatt az ASTRA Tehetség gyermekrajzverseny egyre elismertebbé és népszerűbbé vált, minden évben egyre több gyermek pályázik rajzával. Idén rekord mennyiségű rajz érkezett, annak pedig kifejezetten örülünk, hogy szinte az összes beérkezett kép fantáziadús és jól mutatja a gyermekek kreativitását” – mondta el Barbara Uzunowa-Drymer, a SES Astra Közép és Kelet-Európáért felelős marketing igazgatója.

A www.astratalent.eu weboldalra a verseny időtartama alatt több mint 82 ezer felhasználó látogatott el, akik közel 4 millió oldalt néztek meg. Az oldalon a nyertes rajzok is megtekinthetők.