Uborka a koktélba? Még mindig vannak olyanok, akik meglepődnek azon, hogy uborka kerülhet a koktélos pohárba. Pedig ez ma már nem meglepő. Ezek a különleges koktélok hűsítenek és új szintre helyezik a koktélfogyasztást. A cikkben bemutatunk néhány parádés koktélt.
Egy uborkás hűsítő koktél tökéletes választás a forró nyári napokra. Az alábbiakban említett koktélokhoz a szeszes italok beszerezhetőek az iDrinks oldalán.
Uborkás koktélok
A frissítő nyári zöldség, az uborka igazán fel tudja pörgetni az év legforróbb napjait, ha koktélba kerül. Egy hűsítő uborkás koktéllal egyszerűen le lehet nyűgözni a barátokat és a családtagokat, legyen szó bármilyen eseményről. A cikk további részében bemutatunk két különleges koktélreceptet.
Bazsalikomos Uborka Mojito
Hozzávalók:
- vastagon szeletelt uborka
- 8 levél bazsalikom (ez ízlés szerint akár több is lehet)
- 2 lime szelet
- 1.5 cl rum – például Bumbu The Original Rum
- 2 kockacukor és jégkocka (tetszés szerinti mennyiségben)
- szóda (tetszés szerinti mennyiségben)
- 1 uborkaszelet a díszítéshez
- 1 szál friss bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés:
Tegyük a bazsalikomlevelet, az uborkát, a rumot, a limeszeleteket és a cukrot egy shakerbe. Ezután következik a keverék mixerrel való pépesítése. Ez a folyamat addig tart, amíg a kockacukor fel nem oldódik. Végül hozzá kell adni a jeget, majd a fedőt a shakerre helyezni és felrázni erőteljesen. Végül pedig le kell szűrni, és hideg, jéggel teli üvegpohárba önteni. A koktél díszíthető uborkakarikával és bazsalikommal.
Ennek a koktélnak kihagyhatatlan hozzávalója a Bumbu The Original Rum. Meglehetősen kis adagokban desztillálják. Már első kóstoláskor érezhető benne az édes zamat és a tölgyfahordós érlelés nemes fás áramlása. Továbbá megjelenik benne a vanília, a fahéj és egyéb fűszerek. Mindemellett kóstoláskor érezhető benne a menta, az égetett cukor, a méz és a csokis narancs is. Mindez emlékezetes itallá varázsolja ezt a finomságot.
Jalapeñós-uborkás Margarita
Hozzávalók:
- 1.5 cl tequila – például Rooster Rojo Blanco Tequila
- 3 cl narancslikőr – például Cointreau Narancslikőr
- 3 cl limelé
- 2 szelet uborka
- 1 szelet jalapeño (ha szeretjük a csípős ízeket, akár több is)
- só a koktélos pohár peremére (ízlés szerint)
- lime- és uborkaszelet a díszítéshez
Elkészítés:
Keverjük össze a jalapeñot és az uborkát, hogy felszabaduljanak az ízek a shakerben. Majd hozzá lehet adni a tequilát, a limelevet, a narancslikőrt és a jeget, ezt követően jól össze kell rázni, majd pedig leszűrni és jéggel teli pohárba önteni. Az ital díszíthető uborkaszelettel és limeszelettel.
A hozzávalók között megtalálható a Cointreau Narancslikőr és a Rooster Rojo Blanco Tequila. A Cointreau Narancslikőr minden zamatában pikáns és a narancsos ízeken jócskán túlmutat. Zamata virágos és fűszeres, főszerepben a narancs keserédes gyönyörével. A Rooster Rojo Blanco Tequila pedig egy különleges mexikói párlat, 100%-ban agávéból készül. Ízében érezhető az agávé édessége, a dohány melegsége, valamint a kaliforniai paprika ereje.